Echinodorus Tenellus
Echinodorus Tenellus
Echinodorus Tenellus
Echinodorus Tenellus
Echinodorus Tenellus
 

 
Nume stintific:   Echinodorus tenellus
Nume comun:    Pygmy Chain Sword
Dificultate:         Usoara
CO2 :               Moderat
Iluminat:         Mediu
Aranjament    Prim plan
Rata de crestere:    Moderata
Familie:           Alismataceae
Genul:             Echinodorus
Origine:          America de Nord si de Sud
Duritatea apei:    Moderata (DGH = 9-13 dH)
 
    Descriere
 Echinodorus tenellus este o planta de prim plan, ideala pentru gazon, larg popularizata de catre aquascapistul japonez, Takashi Amano. 
 Este o planta naturala de mlastina si a devenit o favorita a acvaristilor, nu doar datorita usurintei in cultivare ci si tendintei de a-i creste varfuri rosii, sub influenta luminii puternice. Nu trebuie confundata cu alta planta asemanatroare ,Sagittaria Subulata.
   Caracteristici de crestere
 Echinodorus tenellus, este compusa din frunze de un verde aprins, care se pot intinde pana la 5-10 Cm inaltime si latime. Necesita iluminare moderat, pentru a creste la potentialul maxim. In plus daca se injecteaza si CO2, planta se va intinde rapid prin intermediul stolonilor.
  Cresterea este compacta, cu rata de dezvoltare medie.
  Micronutrientii si un substrat sanatos, vor produce o crestere viguroasa, iar prezenta fierului va accentua culoarea rosie. Inmultirea se face prin separarea plantutelor noi aparute pe stoloni.
   Potential in aquascaping
 Initial, Echinodorus tenellus, trebuie plantata in grupuri mici, distantate la 5 Cm, in partea frontala a acvariului. Aceasta planta este adesea asociata cu alte specii de plante de prim plan, ca Riccia fluitans, Glossostigma elatinoides si Hemianthus callitrichoides.
  Aquascapistii permit rizomilor acestor plante, sa creasca intrepatruns, obtinandu-se astfel o combinatie deosebita.