Creveti Blue Bee

 Blue Bee Shrimp
 Blue Bee Shrimp
 Blue Bee Shrimp
 Blue Bee Shrimp


Caridinia sp. Blue Bee

Den. St. : paracaridinia

Temp: 18 - 26 C        PH: 6 - 7.5         Duritate: 3 - 6 dH       Marime: 2.5 Cm

  Crevetii Blue Bee sunt relativ noi aparuti in acvariile pasionatilor de creveti. Provin din raurile cu apa curata ale Chinei si au fost introdusi pentru prima data in acvaristica, in anul 2008. Sunt destul de dificil de obtinut, tinand cont ca abia au fost introdusi din mediul salbatic.

   Hranirea

 Se recomanda hranirea lor o data pe zi si nu mai mult decat pot consuma in 2 - 3 ore. In mediul salbatic, crevetii Blue Bee scormonesc in cautarea hranei si consuma orice le iese in cale, dar nu sunt obisnuiti cu hrana la discretie.  Infometarea lor pentru o zi sau doua, nu-i va afecta deloc, ba mai mult, este chiar indicata, pentru a-si curata sistemul digestiv si a mentine apa curata in acelas timp. Consuma cu placere si alge.

  Coloratie

  Culoarea crevetilor Blue Bee poate fi maro, rosu inchis si albastru. Nu se cunoaste daca starea de sanatate este cauza aparitiei culorii maro, sau este de natura genetica.

  Inmultirea

 Diferentierea intre sexe este dificil de apreciat inainte de a ajunge la maturitate. Diferentierea dupa coloratie, nu poate fi luata drept criteriu de apreciere a sexului. Singura diferentiere, se poate face la maturitate, tinind cont ca femelele sunt mai mari si au abdomenul rotunjit. Reproducerea se face in apa dulce.