Alimente liofilizate,congelate,de casa

Alimente liofilizate

Alimentele liofilizate sunt constituite din mici animale, creveti,
viermi, plancton, carora li s-a redus mai mult continutul de apa pentru a
le favoriza conservarea. Acest tratament le creste insa pretul. La
greutate egala, ele sunt cel putin la fel de hranitoare ca fulgii si
sunt apreciate de pesti. Ele trebuie sa fie conservate la adapost de
umiditate.


Alimente congelate

Se utilizeaza creveti, pesti, viermi, plancton sub forma de produse
congelate dupa ce au fost alese si curatate. Valoarea lor alimentara
este foarte ridicata, deoarece congelarea nu le modifica compozitia. Ele
se conserva in congelator si nu trebuie sa fie recongelate dupa
decongelare, pentru a limita riscul contaminarii microbiene. Pretul este
mai ridicat decat cel al alimentelor liofilizate.


Alimente de casa

In aceasta ultima categorie intra alimente care pot fi distribuite
proaspete sau dupa congelare si decongelare. Trebuie evitate carnurile
rosi, prea grase. Inima de vita, bogata in sange dar si lipide, nu va
putea fi utilizata decat pentru pestii mari. Sunt preferate carnurile
albe: pui, curca, sunca. Printre produsele marine, putem utiliza peste
alb – procedand cu precautie, deoarece el are tendinta de a se dispersa
in apa -, scoici, moluste, creveti, pe care ii putem cumpara sub forma
de conserve. Alimentele vegetale sunt uneori necesare pentru pestii cu
tendinta erbivora: deoarece acestea sunt foarte bogate in vitamine si
saruri minerale. Se va utiliza salata sau pireu de spanac, adica trecut
cateva minute prin apa fiarta.